co jsem já, abstinentka, dělala v létě - dám ji ochutnat ořechovici. :-) Už je totiž na ni zaděláno, protože při nedělním výletu jsme s kamarádkou Evou natrhaly 35 zelených ořechů, doma jsem otevřela moji zlatou kuchařku "Sandtnerku"
a zas po roce nalistovala stranu 465 s receptem na ořechový likér:
Rozpůlené ořechy byly přes noc namočeny ve vodě
a teď jim na třicet dnů budu dopřávat vyhřívání na sluníčku (bude-li svítit) v alkoholické lázni (Vodka Božkov).
Pokračování bude za 30 dnů. A jinak si myslím, že i ty ořechy se mají u nás dobře...:-)Hodně pohody
už som počula o orechovom likéri, ale ešte som nachutnala.....ale asi je dobrý, že:
OdpovědětVymazatJani, zkus to - je to moc dobré. V minulosti jsem likér dělala jednodušeji - ořechy rovnou zalité alkoholem a přidaný pískový cukr (od 1/3 až po více jak 1/2 váhy ořechů, to podle toho, zda mají konzumenti raději sladší likér) a nechat nejméně 1 měsíc za občasného protřepání v uzavřené lahvi na světle. Všem moc chutnal...:-)
VymazatAž se zima zeptá, ta bude koukat jaká jsi šikovná hospodyňka:-))
OdpovědětVymazat:-) Zima bude koukat a já se jí pokusím trochu tou ořechovicí namazat, aby byla konečně plná sněhu a mrazu, zkrátka podle mých představ.
VymazatA víš že to není špatný nápad? :-)))
VymazatMilá Lada,veru by som aj ochutnala lebo o orechovom likéri som ešte nepočula a keďže orechy mám rada určite nemôže byť zlý.Maj sa krásne.
OdpovědětVymazatRena
P.S.obal na kuchársku knihu je nádherný.