Počet zobrazení stránky

úterý 2. září 2014

Křížaly








jsou - po jablečných povidlech - další způsob, kterým chci zpracovat velikou úrodu jablek. Zjistila jsem totiž, že i na pohled krásná a zdravá jablka se krátce  po utržení začínají kazit, tak přišla na řadu sušárna a krájela jsem a sušila...

Kupodivu mne moc baví krájet tenké půlměsíčky jablek a také je pečlivě rovnat do sušičky.

Ta stará zavařovací sklenice je téměř třílitrová a není úplně plná, tak ještě pár jablek musím natrhat a doplnit křížaly. V zimě večer u počítače jako když je najdu...

Hodně pohody 


4 komentáře:

  1. O sušičce taky přemýšlím, asi napíšu ježíškovi:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli ti mohu poradit - pokud máte vlastní ovoce, tak rozhodně Ježíškovi napiš. Nemám ráda spoustu různých přístrojů, ale sušičku a robot využívám opravdu často. Už jsem usušila i pár hub do bramboračky a teď jedou ta jablka. :-)

      Vymazat
  2. Milá Lada vidím,že si šikulka a dobrá gazdinka.Sušené jabĺčka som veru v živote neochutnala takže ani neviem ako chutia,ale vidím že Ty už máš prichystané zásoby na zimu.Ale vyzerajú dobre v tom pohári.Maj sa pekne.
    Rena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Renátko, poslala bych ti pár křížal na ochutnání, je to výborné mlsání místo bonbónů nebo slaných brambůrků třeba k televizi. Dají se sušit i v troubě na pečícím papíru na 40 - 50 °C. Pa a hezký večer.

      Vymazat

Vážím si každého vašeho komentáře a děkuji za ně.