Počet zobrazení stránky

neděle 1. května 2016

Marokánky

Mám ráda obyčejné jednoduché věci i jídla. Když nevím, co rychlého a dobrého udělat ke kávě, často padne volba na marokánky. Tedy marokánky - spíš rychlý moučník typu "co dům dal", trochu podobný recept, jako když pejsek s kočičkou pečou dort. A protože miluji hodně hořkou čokoládu (jím obvykle 70% Lindt), tak začínám rozpuštěním čokolády - tahle mi zbyla z nákupu v Německu (máslo často vynechávám)
a přidáním všeho dobrého, co se doma najde - třeba pořádné dávky na sucho opražených ovesných vloček, rozinek naložených do loňské višňovice, protože rum zrovna došel (a tady by můj dávno dospělý syn okamžitě navázal otázkou, kampak že to ten rum šel a jak vím, že už tam došel), na hrubo nasekaných vlašských ořechů, spousty strouhaného kokosu, dvou domácích vajíček na spojení celé té hmoty, občas přidám i na kousky nakrájené čerstvé ovoce (kupované kandované nepoužívám - zdá se mi, že má v sobě prapodivnou "chemii") nebo na zředění pár kapek rumu či višňovice, udělám na pečící papír malé placičky a dám péct.


A pak už zbývá jen si uvařit čaj (obvykle to ale bývá káva) a otestovat, zda se to dá jíst... Dá se to jíst, vždyť je to ze samých dobrých věcí...




Hodně pohody 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážím si každého vašeho komentáře a děkuji za ně.