Počet zobrazení stránky

sobota 19. srpna 2017

Kečup

Dnes jsem na trhu koupila bio rajčata a dostala k nim i recept na prý nejlepší kečup, tak jsem ho hned zkusila uvařit (to abych měla odpověď, až se mě zima zeptá, co jsem dělala v létě...). Vyšlo to na čtyři malé  a tři větší skleničky:

Recept na kečup: 20 rajských, 5 červených paprik (spařit, sloupnout), 25 dkg cibule a jablek, 5 stroužků česneku, 1 PL soli, 20 dkg cukru krystal, 1 vanilkový cukr, 1 feferonka, 1 dcl octa, 3 hřebíčky, 10 kuliček nového koření a černého pepře, 3 bobkové listy, a po jedné čajové lžičce mletého zázvoru,  kari a skořice (té a vanilkového cukru bych příště dala méně)...
A po dvouhodinovém vaření a míchání jsem si zasloužila kávu s kouskem hořké čokolády, tahle kombinace je nepřekonatelná...

Hodně pohody

4 komentáře:

  1. Není nic lepšího než domácí:)
    Prima zásoby na zimu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včera jsem už jednu skleničku otevřela a kečup je opravdu moc dobrý - určitě ho ještě udělám, abych měla na rozdávání. :-)

      Vymazat
  2. Tak do toho nejdu! 😀
    Já tak to kafíčko 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Taky jsem spíš na to kafíčko, kečup dělala poprvé a jím ho málo, ale někdy přece jen se hodí...

      Vymazat

Vážím si každého vašeho komentáře a děkuji za ně.