se líbí nejen mně, ale také kamarádovi Honzíkovi,
který spolu s Evou přišel na "tradiční půlroční" oběd, (kachna, bramborové a farské knedlíky, bílé a červené zelí). Farské knedlíky říkáme knedlíkům, vařeným v hrnečcích.
Recept je snadný: připravit si tři snídaňové hrnky a dát do každého menší mikrotenový sáček,pak:
3 tvrdé rohlíky nakrájet na kostičky, osmažit na másle a vychladlé zalít necelým hrnkem mléka se 2 rozmíchanými žloutky. Mezitím ušlehat ze dvou bílků tuhý sníh, osolit, jemně smíchat s těmi namočenými rohlíky a přidat cca 3/4 hrnku hrubé mouky či krupice s rozmíchanou špetkou prášku do pečiva a nasekanou zelenou natí.
Naplnit sáčky, jemným zatočením je uzavřít, hrnky vložit na plátno do hrnce s horkou vodou asi do 3/4 výšky těch hrnečků a vařit přibližně 20 minut - zkusit špejlí, zda jsou uvařené, pak vyklopit a nakrájet...
Jen škoda, že jsem nestačila vyfotit aspoň jeden plný talíř, ale pak to šlo vše tak rychle, že mne ani nenapadlo vzít do ruky foťák...:-)
Hodně pohody
2 komentáře: